All about you

ALL ABOUT YOU

Herken je dat…

 • je vragen hebt over het gedrag van je hond maar geen antwoorden vindt?
 • je alleen maar tegenstrijdige adviezen terugvindt als je Google raadpleegt?
 • iedereen waar je mee spreekt over honden een andere raad en een andere aanpak heeft?
 • je hond de stempel krijgt dominant te zijn terwijl hij zich in veel situaties heel aangenaam gedraagt? Dat het slechts gaat over dat ene vervelende gedrag waar je telkens tegenaan loopt?
 • je het idee hebt dat er veel onbegrip is tussen jou en je hond?
 • je hond gedrag vertoont dat je irriteert en je niet weet wat je ermee moet doen? Je hebt bovendien al op verschillende manieren geprobeerd dit gedrag aan te pakken maar niets lijkt te helpen. In tegendeel, je hebt zelfs soms de indruk dat het erger wordt.


Ben je overtuigd dat…

 • je een hechtere band zal krijgen als je op een respectvolle en hondvriendelijke manier communiceert met je hond?
 • je door begrip en geduld veel “ongewenst gedrag” kan bijsturen?
 • het voor je hond duidelijker zou zijn wat er van hem verwacht wordt, als je op een rustige manier leiding zou geven?


Maar heb je nog geen idee hoe precies?

Dat begrijp ik… Want voordat ik Zimbo had, wist ik het ook niet. Maar door de opleidingen die ik gevolgd heb en de ervaringen met Zimbo en Nyssa, heb ik ervaren wat werkt en wat niet. Het vervangen van bevelen en de baas zijn door meer rust en respect, resulteerde in gedragsverandering bij Zimbo en nu een sterke verbinding met Nyssa. Mijn band met hen is hechter dan ooit. Ik (h)erken de noden van de hond, ondersteun waar nodig en accepteer wat is. Dit zorgt voor een mooie, sterke, liefdevolle vertrouwensband tussen mij en mijn honden en ik wil jou dat ook gunnen.


Want hoe zou het zijn als…

 • je de noden van je hond zou herkennen en hem zou kunnen geven wat hij nodig heeft?
 • je het gedrag van je hond correct zou kunnen interpreteren en zou communiceren met hem op een manier die hij begrijpt?
 • je op een respectvolle manier grenzen aan zou kunnen geven?
 • je hond zijn emoties zou kunnen uiten en je zou kunnen duidelijk maken dat hij het ergens moeilijk mee heeft?
 • jij en je hond zouden kunnen genieten van dingen waar jullie allebei plezier in vinden?
 • je een veilige en liefdevolle relatie zou hebben met je hond?

VERLANG JE HIER NAAR? WIL JE DAT ECHT ERVAREN?

Om jou te laten ervaren wat een duidelijke communicatie met je hond voor jullie kan betekenen, bied ik een verdiepingsgesprek aan. Soms is dit ene gesprek al voldoende om je het inzicht te geven dat je nodig had. 

Het kan echter zijn dat je na het gesprek ervaart dat je meer wilt weten, je je hond nog beter wilt leren begrijpen of je wilt voelen wat jij en je hond samen nog meer kunnen ontdekken. In dat geval gaan we langere tijd met elkaar samenwerken. Omdat er geen quick fix bestaat om gedrag te veranderen, begeleid ik jou en je hond langere tijd (indien nodig) om op een andere manier te leren samenleven. Ik weet ook hoe lastig het is om de noden van je hond goed te leren zien en begrijpen. Of een traject nodig is, kan ik bepalen nadat we een eerste keer, via een verdiepingsgesprek, in contact zijn geweest.

Eef schreef:

Een andere kijk, een andere methode. Zelf was ik zoekende hoe het anders kon, de band tussen mijn honden en mezelf. Ik leerde Kristel kennen en ze begeleidde me daar waar ik veel vragen had of het anders kon/mocht. De connectie die er toen plaats vond… de verandering in mezelf en in de honden heeft heel onze verstandhouding alleen maar plezier, respect en een nog sterkere band teweeg gebracht. Een echte aanrader voor wie op een natuurlijke respectvolle manier wil omgaan met zijn trouwe vriend.

Marijke schreef:

De relatie tussen mijn meisjes en mij is veel hechter. Er is geen strijd meer tussen ons. De afstand tussen baasje en hond is weggevallen, ik ben geen baasje meer maar een vriendin. Ik ga nu veel rustiger en met meer begrip om met de meisjes. Er is meer communicatie.

Linda schreef:

Dag Kristel,

Nogmaals van harte bedankt voor je bezoek aan ons. Onze zoon Gert, zijn vriendin en wijzelf hebben veel gehad aan je uitleg en visie. Ik ga heel anders om met Robin. Hij is veel rustiger en doordat ik hem probeer te begrijpen is onze band nog mooier. Je bent een mooi mens. Ik hoop dat je in de toekomst nog mooi werk mag doen voor mens en dier.

Maar ook gedrag dat door jou als ongewenst ervaren wordt:

blaffen, trekken aan de leiband, geen rust vinden, dingen stuk bijten, onzindelijkheid, verlatingsangst, angst voor andere honden, geluiden, verkeer, verlatingsangst, opspringen, agressie,...


Tijdens de sessies kijk ik samen met jou naar wat de sterktes van je hond zijn en wat voor hem de moeilijkere punten zijn. We kijken op welke manier en op welke momenten we ondersteuning kunnen geven. Hierbij zoeken we naar een manier die zowel voor jou als je hond haalbaar is.

In de trajecten worden jouw specifieke vragen aangepakt:

 • Ontvangst van je pup op een aangename manier
 • Opvoeding van je pup
 • Pubergedrag
 • Ontvangst van een geadopteerde hond uit België of het buitenland

Wetende dat honden constant met ons communiceren, vind ik het belangrijk dat we onze hond begrijpen. Het is dus nodig dat we weten van waar een bepaald gedrag komt en hoe we ermee om kunnen springen. Gedrag afleren is geen optie, aangezien de hond zijn noden dan op een andere manier zal gaan communiceren.

Kan je je in deze visie vinden en wil je weten hoe je hiermee aan de slag kan gaan? Wil je tijd en energie steken in het anders leren denken over het gedrag van je hond?


Dan kom ik graag langs bij jou om op regelmatige basis het gedrag van je hond te bespreken, te kijken waar er vooruitgang geboekt wordt en waar we verder aan kunnen werken. Alles op het tempo dat past voor jou en je hond.

 

Het is altijd spannend om aan de slag te gaan met je hond en natuurlijk wil je het liefste dat het probleem direct opgelost is. Ik verzeker je dat investeren in een langdurige duurzame relatie je meer vreugde en liefde kan opleveren!


Vraag hier je verdiepingsgeprek aan.